Formålet er at give en introduktion til enzymers struktur og funktion herunder substratspecificitet, selektivitet og katalystiske mekanismer
At give et indblik i enzymologi og anvendelse af enzymkatalyserede processer i levnedsmiddel- og farmaceutisk produktion samt diagnostiske kits
Projektet tager udgangspunkt i en enzymkatalyseret proces med relation til enten et diagnostisk kit eller en produktion af levnedsmidler eller farmaceutika
I denne sammenhæng redegøres for relevante enzymers struktur og funktion
På denne baggrund opstilles forsøg til bedømmelse af kinetik og karakterisering af en enzymkatalyseret proces
Endvidere undersøges specifikke processer og/eller procestekniske problemstillinger for effekter på enzym og substratomsætning i forbindelse med særlige reaktionsbetingelser eller immobilisering
Studerende, der gennemfører modulet, skal kunne
450 timer
| Prøvens navn | Enzymteknologi |
| Prøveform | Mundtlig pba. projekt |
| ECTS | 15 |
| Bedømmelsesform | 7-trins-skala |
| Censur | Ekstern prøve |
| Vurderingskriterier | Er angivet i Fællesbestemmelserne |
| Engelsk titel | Enzyme Technology |
| Modulkode | K-BT-M2-75 |
| Modultype | Projekt |
| Varighed | 1 semester |
| Semester | Forår
|
| ECTS | 15 |
| Undervisningssprog | Dansk og engelsk |
| Undervisningssted | Campus Aalborg |
| Modulansvarlig | |
| Censornorm | B |
| Studienævn | Studienævnet for Kemi, Miljø og Bioteknologi |
| Institut | Institut for Kemi og Biovidenskab |
| Fakultet | Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet |